Vierde Klimaatwerkconferentie

‘Transitie en duurzaamheid in de financiële sector: wat betekent dit voor u?’ Met deze vraag ging professor Jan Rotmans (EUR) na zijn inleiding het gesprek aan met de vier koepelvoorzitters op de derde klimaatconferentie.

 

‘Transitie en duurzaamheid in de financiële sector: wat betekent dit voor u?’ Met deze vraag ging professor Jan Rotmans (EUR) na zijn inleiding het gesprek aan met de vier koepelvoorzitters op de derde klimaatconferentie. Daarvoor hadden Diederik Samsom (kabinetschef Eurocommissaris Timmermans) en Corien Wortmann (voorzitter Pensioenfonds ABP) al gesproken over wat er op Europees niveau gebeurt om klimaatverandering tegen te gaan en hoe de financiële sector kan bijdragen. Daarna werden de mouwen opgestroopt voor de zes werksessies waarin de deelnemers aan de slag gingen met standaarden als PCAF en PACTA, financieringsvraagstukken, communicatie, risico-assessment en het Raamwerk.

Werkconferentie Klimaatcommitment (pensioenfederatie.nl)

 

Plenair

  • Opening met Femke de Vries (voorzitter van de Commissie Financiële Sector Klimaatcommitment) en José Meijer (a.i. voorzitter van de Pensioenfederatie)
  • Interview met Diederik Samsom (kabinetschef Eurocommissaris Timmermans) en met Corien Wortmann (voorzitter Pensioenfonds ABP)
  • Professor Jan Rotmans (hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid Erasmus Universiteit Rotterdam ‘Transitie en duurzaamheid in de financiële sector: wat betekent dit voor u?’. Bekijk hier zijn presentatie.
  • Rondetafel met voorzitters en directeuren van de koepels NVB, Verbond van Verzekeraars, DUFAS en de Pensioenfederatie.

 

Werksessies

Copyright © 2024 Klimaatcommitment