Peter Blom benoemd tot voorzitter van het Klimaatcommitment van de Financiële Sector

Per 1 oktober neemt Peter Blom het voorzitterschap van het Klimaatcommitment van de Financiële Sector op zich. Als voormalig CEO van Triodos Bank en medeoprichter van verschillende initiatieven op het gebied van duurzame financiering, beschikt hij over kennis en ervaring voor het ondersteunen van de sector in het behalen van de doelen van het Klimaatcommitment.

“In deze rol hoop ik te kunnen bevorderen dat we als financiële sector in de volle breedte volgende stappen zetten. Dat gaat verder dan rapporteren alleen en zal de nodige inventiviteit vragen van alle betrokkenen. Niet alleen van financiële partijen maar ook van de politiek en het bedrijfsleven. De financiële sector wil al lang geen sluitstuk meer zijn, maar een belangrijke katalysator zijn in die samenwerking. Ik merk dat daarvoor het nodige enthousiasme bestaat en de wil om er wat van te maken” aldus Peter Blom.   

Peter volgt Femke de Vries op die van 2019 tot 2023 de voorzitter was. Wij bedanken Jack Julicher voor zijn interim-voorzitterschap van het commitment het afgelopen jaar.

Copyright © 2024 Klimaatcommitment